Domov | Reševalne službe

Reševalne službe

Stalen dostop do informacij in njihovo posredovanje iz reševalnega vozila.

S pomočjo tabličnega računalnika General Dynamics Itronix DuoTouch II omogoča reševalcem v vozilu stalno povezavo z informacijskim centrom.
Podprti komunikacijski protokoli (GPRS, UMTS, HSDPA, EDGE, WiFi, TETRA, GPS ...) omogočajo komunikacijo s centralnim informacijskim centrom v realnem času. Skupaj z operacijskim sistemom Windows XP Tablet PC Edition je DuoTouch prava osnova za aplikacije, kot so preverjanje podatkov na zdravstveni kartici, sprotno javljanje vitalnih življenjskih znakov ponesrečenca ekipi v operacijskem bloku in nenazadnje, obveščanje pozicije reševalnega vozila preko globalnega sistema za navigacijo.

V vozilu je tablični računalnik DuoTouch II nameščen na gibljivi nosilec, ki je trajno pritrjen med sedeža voznika in sovoznika. Nosilec deluje kot držalo in hkrati kot port replikator, polnilec in povezava z anteno, saj vsebuje vse potrebne vmesnike (USB, COM, VGA, PS-2). Za lažje rokovanje v vozilu je na voljo tudi alfanumerična tipkovnica. Kadar je potrebno, se DuoTouch II sname. Tako se lahko reševalec oddalji od vozila poljubno daleč, saj deluje DuoTouch II popolnoma neodvisno.

Tablični računalnik General Dynamics Itronix DuoTouch II poleg naštetega odlikujejo tudi robustnost, odpornost na vremenske pojave, zmogljiv procesor in zaslon, občutljiv na dotik.

Pripravili smo tudi rešitev za reševalce na motorjih, kjer se srečujemo s težavo pomanjkanja prostora. Oprema, s  katero omogočimo  reševalcu na motorju stalno povezavo z centrom je robustni mini prenosni računalnik Gobook MR1.